Stilte…..maar het einde is in zicht

Voor de buitenwereld is het op dit moment stil op hoogspanningsgebied. Die stilte is er bewust: Op de achtergrond wordt door de samenwerkende gemeenten hard gewerkt aan een goede afloop. Ze betrekken belanghebbenden (waaronder ons) in hun proces om in de maand mei tot een eenduidig tracé-advies aan de minister te komen. Hierbij is iedere vorm van reuring ongewenst en dus is er radiostilte afgesproken. Daar houden we ons uiteraard aan.

Zoals bekend neemt het ministerie, op basis van dit advies, in juni een besluit over het tracé, het zogenaamde voorkeursalternatief. Dat is uiteraard een belangrijk moment.

Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en komen met nieuws zodra er formeel meer bekend is en we het kunnen/mogen publiceren.

Recent hebben we onder onze leden een inventarisatie gehouden van de mogelijkheden tot inzet van rechtsbijstandsverzekeringen in het kader van een collectieve zaak. We zijn werkelijk overweldigd door het aantal positieve reacties. Dat betekent dat er zeer ruime middelen beschikbaar zijn voor de inhuur van experts en/of juristen indien noodzakelijk. Zoals eerder aangegeven verwachten we deze optie niet nodig te gaan hebben. We willen echter wel op alles voorbereid zijn.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.